收藏本站Ctrl+D   
您好,欢迎来到答案网! 请  登录  |  免费注册 
   
答案网
  

 
 网站首页 | 语文答案 | 数学答案 | 英语答案 | 物理答案 | 化学答案 | 历史答案 | 政治答案 | 生物答案 | 地理答案 | 课后习题答案 | 作文大全 | 美文阅读 | 求助中心
 练习册答案   |   暑假作业答案   |   寒假作业答案   |   阅读答案   |   学习方法   |   知识点总结   |   哲理小故事   |   祝福语大全   |   读后感   |   名人语录   |   题记大全
提问 

Hey, don't read in the hallway. Your eyesight will be damaged. You must have heard such wa


时间: 2017-3-21 分类: 作业习题  【来自ip: 14.132.15.72 的 热心网友 咨询】
 问题补充 Hey, don't read in the hallway. Your eyesight will be damaged. You must have heard such warnings many times. “Don’t read in poor light!” This is one of the common beliefs that are supposed to help us live a healthy life. Such beliefs are, however, without scientific basis(根据), according to a paper published recently in the British Medical Journal.
Do you believe in the following sayings?
Reading in poor light ruins your eyesight.
In poor light, you might blink (眨眼) more, suffer from drying and have trouble focusing. But most of eye experts believe it is unlikely to do any damage forever.
We must drink at least eight glasses of water a day.
In 1945, the Nutrition Council in US suggested that people need to drink 2.5 litres of water a day. But the water contained in food, particularly fruit and vegetables, as well as in milk, juice and soft drinks, also counts towards the total.
We only use 10 percent of our brains.
This idea appears as early as 1907. People have long argued about our power of self-improvement and our brains’ possible abilities. But X-rays show that no area of the brain is silent or inactive.
Shaving your legs causes hair to grow black faster and thicker.
This theory is also illusion. Studies say that shaving has no effect on the thickness or rate of hair growth. Just over time, the edge of hair gets worn away and thus the edge of long hair becomes finer (更细).
【小题1】What does the paper say about some common beliefs?A.They are useful knowledge in life.B.They help us live in healthy ways.C.They are well-known theories.D.They do not have scientific basis.【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage ?A.People use 90 percent of their brains.B.Shaving your legs will give you thicker hair.C.Reading in poor light does harm to people’s eyes.D.People need not less than eight glasses of water a day.【小题3】The underlined word “illusion” in the last paragraph probably means “    ”.A.a wrong ideaB.a powerful evidenceC.an interesting storyD.a clear instruction【小题4】This passage is most likely to be found in      .     A.a newspaperB.a guide bookC.a history textbookD.an advertisementD 

  网友答案:
热心网友
热心网友
1楼
(答案→)D
解析:
试题分析:本文通过举例的方法报道了一些日常的信念缺乏科学依据
【小题1】D细节题 从第一段的句子Such common beliefs, however, lack scientific basis, according to a paper published recently in the British Medical Journal. 可知一些大家普遍相信的话没有科学根据。选D
【小题2】D细节题。根据 In 1945, the Nutrition Council in US suggested that people need to consume 2.5 litres of water a day. But the water contained in food, particularly fruit and vegetables, as well as in milk, juice and soft drinks, also counts towards the total.可知人们一天总共需要2.5升水这一表述是正确的,可知答案为B
【小题3】A细节理解题。根据最后一段Studies say that shaving has no effect on the thickness or rate of hair growth,研究表明,这对头发的生长没有任何影响,故这个理论是错误,故选A项。
【小题4】A根据Such common beliefs, however, lack scientific basis, according to a paper published recently in the British Medical Journal,可知这篇文章最可能出现在报纸上,故答案为A
考点 新闻报道类阅读。
  相关问题列表
  [后一个问题]   I was riding my special motorb
  您可能感兴趣的话题
 学习方法推荐
 课本知识点总结
 文库资料
 推荐问题
 热门回答
答案网   www.zqnf.com