收藏本站   
欢迎来到答案网! 请  登录  |  注册 
   
答案网
  

 
 网站首页 | 语文答案 | 数学答案 | 英语答案 | 物理答案 | 化学答案 | 历史答案 | 政治答案 | 生物答案 | 地理答案 | 课后习题答案 | 作文大全 | 美文阅读 | 求助中心
 练习册答案 | 暑假作业答案 | 寒假作业答案 | 阅读答案 | 学习方法 | 知识点总结 | 哲理小故事 | 祝福语大全 | 读后感 | 名人语录 | 题记大全 | 造句大全
提问 

I was riding my special motorbike this past weekend and stopped at a store. As I was getti


时间: 2017-3-21 分类: 作业习题  【来自ip: 13.160.193.119 的 热心网友 咨询】
 问题补充 I was riding my special motorbike this past weekend and stopped at a store. As I was getting my wheelchair off the back, a man watched me from his car and I noticed a wheelchair in his back seat. We spoke for a moment and I asked him about the wheelchair. He answered that it was for his daughter. “Well, do you think she would like to go for a ride on my motorbike with me?” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this. He thought about it for a second and said, “OK, as long as I can follow you.”
He introduced me to Amy and he sat her on my back seat. Her father followed me for a few miles and she talked non-stop about what she wanted for Christmas.
As we came back to the store she said, “This ride is the best Christmas present I could ever receive. I have been in a wheelchair my whole life and didn’t know I could do this.”Then she turned to him and said, “Oh Daddy, I’m going to be OK. Mr. Bryant does all kinds of things —and I will, too.” Her father hugged me and said, “I was sitting here praying for a gift for Amy that would encourage her. She often felt that her life was dull compared to other children. God answered my prayer(祷告) just now. Now I pray that God will bless you for your gift to Amy today.” Being kind and thoughtful to others, we can be an answer to prayer.
【小题1】How did the father feel at first when the author invited his daughter for a ride?A.Anxious.B.Embarrassed. C.Surprised. D.Moved.【小题2】What can we know about the author?A.He was a disabled man.B.He usually drove too fast.C.He worked in a store.D.He often helped people in trouble.【小题3】According to the passage, the girl     .A.was not allowed to do some sportsB.used to be a completely healthy person C.was unwillingly to communicate with a strangerD.usually felt sad about life because of her disability【小题4】What did the author’s gift refer to according to the girl’s father?A.The motorbike.B.The wheelchair.C.The ride.D.The prayer.C 

  网友答案:
热心网友
热心网友
1楼
(答案→)C
解析:
试题分析: 本文讲作者骑着自己的轮椅在一家商店门口停下,一个男人他的女儿也是残疾人,我提出让他女儿做在我轮椅后座上,女孩说这是收到最好的礼物。
【小题1】C细节理解题。根据第一段“Well, do you think she would like to go for a ride on my motorbike with me?” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this,当我说让你女儿来试试时候,他对于一个陌生提到这样的要求感觉很震惊,故选C项。
【小题2】A 细节理解题。根据第一段As I was getting my wheelchair off the back, a man watched me from his car and I noticed a wheelchair in his back seat,我把轮椅放回去,故得知作者是个残疾人。所以选A项。
【小题3】D细节理解题。根据最后一段She often felt that her life was dull compared to other children.跟别人相比,她感觉自己的生活十分呆滞无趣,故选D项。
【小题4】C 细节理解题。根据文中第二段提到He introduced me to Amy and he sat her on my back seat. Her father followed me for a few miles and she talked non-stop about what she wanted for Christmas.,他做在我的后座上,她一直在谈论这个圣诞节礼物,故选C项。
考点 故事类阅读。
  相关问题列表
  [前一个问题]   Hey, don't read in the hallway
  [后一个问题]   HOLIDAY HOMES IN MALLORCA
  您可能感兴趣的话题
 学习方法推荐
 课本知识点总结
 文库资料
 推荐问题
 热门回答
答案网   www.zqnf.com